szerző:
Eduline

Nem csak a négyjegyű függvénytábla, de az atlaszok és a helyesírási szótár is hasznos segítség lehet.

©

A földrajzi atlasznak a középszintű írásbeli érettségi második részénél, illetve a közép- és az emelt szintű szóbelin is hasznát vehetitek, míg az emelt szintű írásbelin nem használhatjátok. Mivel rengeteg adatot tartalmaz, nem árt a vizsgák előtt átlapozni, és megjegyezni, hogy mit hol találtok - így nem a vizsgán kell majd értékes perceket töltenetek a keresgéléssel.

A történelmi atlasz a legjobb legális puska az érettségin - közép- és emelt szinten, a szóbelin és az írásbelin is használhatjátok, igaz, emelt szinten csak az írásbeli második részének megoldásához. Idén még használhatjátok a több évszámot tartalmazó "régi" atlaszt.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat vagy csatlakozzatok az érettségizők Facebook-közösségéhez. Az érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

A matematika-, a kémia- és a fizikavizsgán is használhatjátok a négyjegyű függvénytáblázatot. A Studium Generale matekszekciója több tanácsot is adott ezzel kapcsolatban az eduline olvasóinak. A közép- és emelt szintű matekérettségire bármelyik kiadást bevihetitek, egyedül az emelt szintű szóbelin nem lehet használni, de a tanároktól kérhettek külön az emelt szintű érettségire összeállított képlettárat. Matek-, fizika-, biológia-, földrajz- és kémiaérettségin is használhattok számológépet – de csak olyat, amely szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas. Emellett szükségetek lehet körzőre, vonalzókra és szögmérőre is.

A magyarérettségin továbbra is használhattok helyesírási szabályzatot, minden teremben négyet kell biztosítani a vizsgázóknak. A helyesírási szótárt a töriérettségin is használhatjátok.