szerző:
Eduline

Február 15-ig adhatjátok le a jelentkezéseteket a 2015-ös felvételin. Milyen határidőket nem szabad elfelejteni utána? Összegyűjtöttük.

©

Jelentkezés: február 15.

Vasárnapig kell véglegesítenetek a jelentkezést az e-felvételi rendszerében: hagyományos jelentkezési lapon már nem lehet felvételizni. Eddig kell befizetnetek az eljárási díjat is, illetve - ha ezt a saját bankotokon keresztül teszitek meg - feltöltenetek az erről szóló igazolást. A részleteket itt találjátok, a 2015-ös felvételivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt olvashatjátok.

Hitelesítés: február 23.

Hiába felvételiztetek, ha a hitelesítést elmulasztjátok, érvénytelenné válik a jelentkezésetek. Hitelesíteni kétféle módon tudtok: az ügyfélkapun keresztül vagy postai úton. 

Ha az ügyfélkapun keresztül szeretnétek hitelesíteni, de még nincs hozzáférésetek, személyesen kell regisztrálnotok valamelyik okmányirodában - erről itt találtok részletes információkat. Ezután egyszerre kell belépnetek az ügyfélkapuba és az e-felvételibe, ekkor automatikusan megtörténik a hitelesítés.

Ha inkább postán hitelesítenétek, töltsétek le a hitelesítő adatlapot az e-felvételi felületéről, majd kitöltve és aláírva küldjétek el az Oktatási Hivatal címére (1380 Budapest, Pf. 1190).

Adatmódosítás, sorrendmódosítás, dokumentumpótlás: július 9.

Azokat a dokumentumokat, amelyek február 15-ig még nem álltak rendelkezésre - például az érettségi- vagy a nyelvvizsga-bizonyítványt - július 9-ig tölthetitek fel a e-felvételi rendszerébe. Eddig módosíthatjátok a személyes adataitokat, illetve változtathattok egy alkalommal a megjelölt szakok sorrendjén. Fontos: új képzést ekkor már nem adhattok hozzá a jelentkezéshez, törölni viszont lehet.

Ponthatárhúzás: július 23.

A ponthatárokat várhatóan július 23-án hirdetik ki: ekkor tudjátok meg, bekerültetek-e a megjelölt szakra. Itt a 2014-es felvételi összes ponthatárát megnézhetitek.

Pótfelvételi: július vége

Azok, akik a rendes felvételi eljárásban nem vettek részt, vagy nem kerültek be egy képzésre sem, várhatóan július végétől jelentkezhetnek majd a pótfelvételire. A ponthatárokat augusztus végén húzzák. A pótfelvételin már csak egy szakot lehet megjelölni, az egyetemek, főiskolák pedig szinte csak önköltséges képzéseket hirdetnek meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!