szerző:
Eduline

Idén is növelni tudta felvett hallgatóinak számát a Budapesti Corvinus Egyetem - értékelte a felvételi adatokat a felsőoktatási intézmény szerda este.

©

Közleményükben azt írták: az egyetem 3352 hallgatót vett fel az általános felvételi eljárásban a szeptemberben induló magyar és angol nyelvű képzéseire. A felvettek közül 2305-en állami ösztöndíjasként, 997-en pedig önköltséges hallgatóként kezdhetik meg tanulmányaikat ősszel. 

Kitértek arra is, hogy a székesfehérvári kampuszon - amely országosan is az egyik legdinamikusabban fejlődő duális képzési bázis - indított szakokra is jelentősen több hallgató felvételizett sikerrel. 

Itt indul - duális formában is - a sportközgazdász mesterképzés, amely az országban egyedül Székesfehérváron érhető el - jelezték, hozzátéve: az új képzéssel az egyetem célja az, hogy a végzett hallgatók a legkorszerűbb elméleti ismeretek és gyakorlati tapasztalatok birtokában alkalmassá váljanak a hazai és nemzetközi gazdasági és sportélet különböző területein közép- és felsővezetői feladatok ellátására. 

Ilyenek a ponthatárok a Corvinuson: kitűnő érettségi nélkül nem lehetett bejutni a népszerű szakokra

Több mint 9100-an felvételiztek idén a Budapesti Corvinus Egyetem képzéseire, 5809-en a jelentkezési lap első helyére sorolták a felsőoktatási intézményt. Hány pont kellett a Corvinus legnépszerűbb szakjaihoz? 9154-en - ennyien jelölték meg a jelentkezési lapon a Budapesti Corvinus Egyetem valamelyik szakját, állami ösztöndíjas helyre 7780-an pályáztak.

Az intézmény összegzése szerint a felvételi során hat képzésen az átlagpontszám a 470 pontot is meghaladja, míg további 15 szakon 450 pont feletti a bekerült hallgatók átlagpontszáma. Ezekre a képzésekre a sikerrel felvételizők közel 30 százaléka, 971 hallgató került be. 

A 470 pontot meghaladó extra átlagpontszámokkal az alkalmazott közgazdaságtan (angol és magyar nyelven), a nemzetközi gazdálkodás (angol és magyar nyelven) és a nemzetközi tanulmányok (angol és magyar nyelven) szakokra lehetett bejutni.  Jelezték: egyes szakokon még van lehetőség pótfelvételire a budapesti és székesfehérvári képzési helyeken.

A 2017-es ponthatárok teljes listáját itt nézhetitek meg.