szerző:
Eduline

Lezárultak az írásbeli vizsgák, mutatjuk, mi vár még az érettségizőkre a továbbiakban.

©

Sikeresnek ítélte az Oktatási Hivatal a május 2-től 24-ig tartó írásbeli érettségi időszakát. Az OH közlése szerint a 16 vizsganap alatt 1161 vizsgahelyszínen 112 ezren érettségiztek.

Az írásbeli vizsgák megszervezése során az Oktatási Hivatal (OH) munkatársai 952 610 feladatlapot és CD-t csomagoltak be közel 37 229 biztonsági fóliatasakba, és juttattak el az érettségizők számára 7 442 dobozban, időben a helyszínekre. A csomagolás és a kiszállítás a több lépcsős ellenőrzési rendszer és az abban dolgozó hivatali munkatársak, szállítók, járási hivatalok és iskolaigazgatók pontos munkájának köszönhetően gyakorlatilag hibamentes volt – írja a hivatal.

Azért 1-2 apróbb hiba becsúszott, bár tény, hogy ezek nem befolyásolták érdemben az eredményeket. Az infó feladatlap hibájáról itt, a biológia lap hibájáról pedig itt írtunk részletesen.

Most a következő lépcső a betekintés, az iskolákban a hónap utolsó napján, azaz jövő kedden lehet megnézni a dolgozatokat. Ha úgy találjátok, hogy nem a javítási-értékelési útmutató alapján javították a vizsgát, észrevételt tehettek. A kormányhivataloknál érettségire jelentkezett vizsgázók betekintéséről itt írtunk részletesen.

A betekintések után szinte egyből, június 2-án kezdődnek az emelt szóbeli vizsgák, melyek 9-ig tartanak. Az érettségizők emelt szinten 79-féle vizsgatárgyat választottak, ezen tárgyak mindegyikéből van szóbeli vizsga is. A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelő lapon külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére. A tantárgyi bizottság egyéni osztályozó ívet állít ki minden vizsgázóról, amelyet a vizsgaszervező KH megküld az illetékes érettségi vizsgabizottság részére.

Az emelt szintű szóbeliket követően, június 13-tól 24-ig kerül majd sor a középiskolákban a középszintű szóbeli vizsgákra.

Érettségi 2016 megoldások

Középszintű infó hivatalos megoldókulcsa

A földrajz hivatalos megoldásai

Megjelent a középszintű német megoldása is

Az angol érettségi hivatalos emelt és középszintű megoldásai

A hivatalos töriérettségi megoldásai

A töri emelt hivatalos megoldásai

A matekérettségi középszint hivatalos megoldókulcsa

Az emelt matek hivatalos megoldásai

A középszintű magyar hivatalos megoldása

Az emelt magyar hivatalos megoldása