szerző:
Eduline

Államilag finanszírozott formában is el lehet végezni egy osztatlan képzést egy alapszakos diploma megszerzése után? Lesznek-e államilag támogatott helyek a jogi karokon 2013-ról? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Az ELTE jogi kara. Jövőre már csak fizetős formában lehet tanulni a jogászképzésen?
©

Egy éve elvégeztem egy alapképzést államilag finanszírozott formában hat félév alatt, jövőre szeretnék felvételizni jogászképzésre. Az alapszak és az osztatlan képzés azonos típusnak minősül? Ha igen, akkor nem tanulhatok már ingyen?

Az alapképzés és az egységes, osztatlan képzés nem minősül azonos képzési ciklusnak – az osztatlan szak végén a hallgatók nem alap-, hanem mesterfokozatot és szakképzettséget szereznek.

Ez azt jelenti, hogy elvileg államilag finanszírozott formában kezdhetnéd el jövőre a jogászképzést – de minisztériumi háttéranyagok és kormányzati nyilatkozatok alapján úgy tűnik, 2013-tól nem lesz államilag finanszírozott jogászképzés, csak fizetős formában lehet majd tanulni.

Kérdésed van? Válaszolunk
Problémák vannak az iskolában vagy az egyetemen? Nem tudsz eligazodni a jogszabályok útvesztőjében? A tanulmányi osztályon csak vonogatják a vállukat a felvetéseidre? Írj nekünk az [email protected] -ra, és megkeressük az illetékeseket! Mielőtt elküldenéd a kérdésedet, itt nézd meg, foglalkoztunk-e már a témával.