szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már lassan egy hónapja elkezdődött az ügyintézési időszak a felvételiben. Ez alatt van lehetőségetek többek között arra, hogy módosítsátok a korábban megjelölt képzések sorrendjét. Van azonban egy fontos szabály, amit nem szabad elfelejtenetek.

Ha 2021 szeptemberében induló képzésekre jelentkeztetek, egészen július 8-ig gondolhatjátok meg magatokat: eddig módosíthattok a február 15-ig felállított sorrendeteken. Ezt a E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában tehetitek meg, a képzés mellett található kis nyíl ikonra kattintva, értelemszerűen lejjebb vagy feljebb helyezve az adott intézményt. A sorrendezés után a Mentés gombra kattintva tudjátok véglegesíteni az új jelentkezési sorrendet.

Szintén az E-felvételi felületén lehet visszavonni a korábban megadott jelentkezési helyet/helyeket. Ezt azoknak érdemes választaniuk, akik meggondolták magukat és már nem szeretnének valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni - írja a Felvi.

Azonban a sorrendmódosítást és a jelentkezési hely törlését is érdemes alaposan átgondolni, ugyanis ezek csak egyetlen alkalommal változtathatók, újabb módosításokra nincs lehetőség, és a visszavont képzés helyett sem vehettek fel újat a listátokba.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!