szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi történik, ha nem egyértelműen jelöltétek, melyik feladatot nem szeretnétek, hogy értékeljenek a javítás során? Itt vannak a szabályok.

A matekérettségi második feladatsora további két részre oszlik. A II. A rész három, egyenként 9-14 pontos feladatot tartalmaz. A feladatok több részkérdésből állnak. A II. B rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, amelyből kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.  

Van ugyanis egy kis négyzet a feladatlapon, ide kellett beírnotok, hogy melyik feladatnak az értékelését nem szeretnétek. Ha ez kimaradt és - ahogy fogalmaz a vizsgaleírás - "a választás ténye egyértelműen nem derül ki a dolgozatból", automatikusan a 18. feladatot nem veszik figyelembe, akkor is, ha azzal több pontot szerezhetnétek.  

Vagyis sajnos sok pontot bukhattatok azzal, ha elfelejtettétek beírni a feladat számát a négyzetbe. 

Ugyanez igaz emelt szinten is. Ott a II. részfeladatsorban kaptatok öt feladatot, amelyből négyet kellett megoldanotok. A szabály itt is ugyanaz: fel kellett tüntetnetek, melyiket nem szeretnétek, hogy értékeljenek, különben az utolsót lesz az, amit nem vesznek figyelembe.     

A matekérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt olvashatjátok: 

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.