szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha idén érettségiztek, ezek az ingyenes alkalmazások sokat segíthetnek a felkészülésben. Gyakoroljatok a középszintű matek- és töriérettségire ezekkel az appokkal.

Az alkalmazások feladatai nem csupán hasonlítanak az előző évek érettségi feladványaira, hanem ténylegesen az elmúlt évek vizsgáiból lettek összeválogatva.

Matek

©

Ebben az app-ban olyan 30 pontos teszteket tölthettek ki, amelyek a matek érettségi első részéhez hasonlítanak. A legtöbb feladatnál megnézhetitek a magyarázatokat és a megoldáshoz szükséges képleteket is. A befejezett tesztsorokra pontokat kaptok és ezekről az alkalmazás statisztikát is vezet nektek. Az app egyik előnye, hogy a feladatsorokat tetszőleges sorrendben lehet kitölteni, illetve bármikor újra kezdhetitek őket. Az alkalmazást innen tölthetitek le.

Történelem

Az alkalmazás a korábbi évek érettségi vizsgáiból állít össze tesztsorokat, amelyek a töri érettségi első feladatlapjához hasonlítanak. Ebből adódóan egy-egy feladatsor 50-50 pontos. Egyes feladványokhoz forrásokat is kaptok – ezeket a képernyő közepén találjátok egy jobbra-balra mozgatható sávban. A matematika app-hoz hasonlóan, ebben az alkalmazásban szintén tetszőleges a kitöltési sorrend, illetve a befejezett tesztsorok pontszámaiból statisztika készül. Az appot itt tölthetitek le.

Ha nem érettségire kerestek appot, hanem például nyelvtanuláshoz, akkor ezt az alkalmazást mindenképp próbáljátok ki. Filmekkel és sorozatokkal gyakorolhattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!