szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már csak néhány napig lehet jelentkezni a 2021-es felvételire, de mielőtt hitelesítenétek, érdemes átböngésznetek a felvételi tájékoztató kiegészítését, mert lehet, hogy titeket is érintenek a változások.

Korábban már írtunk róla, hogy ahogyan minden évben, úgy idén is megjelent január végén a felvételi tájékoztató kiegészítése. Ebben többek között új jelentkezési helyeket és a korábban közzétett meghirdetések módosításait, kiegészítéseit is megtaláljátok.

A főbb változások a következők:

  • Az osztatlan tanárképzésre jelentkezők pályaalkalmassági vizsgájára vonatkozó jogszabályi előírások megváltoztak a tájékoztató 2020. december 28-i megjelenése után. Az ezzel kapcsolatos információkat a felsőoktatási intézmények az érintett meghirdetéseknél teszik közzé.
  • A felsőoktatási intézmények a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevéllel rendelkező jelentkezőket is rangsorolhatják az oklevél minősítése alapján, amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek.
  • A Szent István Egyetem 2021. február 1-jétől Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem néven működik tovább - emelte ki a Felvi.

Mi változott még?

A felvételi során pontszámítás szempontjából figyelembe vehető szakmák és szakképesítések listáját is módosították - ezt itt nézhetitek meg. Továbbá azt a táblázatot is frissítették, ami az egyes szakokhoz szükséges érettségiket és a többletpontszerzési lehetőségeket tartalmazza - ennek az új változatát itt találjátok. Van, ahol az alkalmassági vizsgák időpontján is változtattak, sőt abban a doksiban is van frissítés, ami azokat a szakokat tartalmazza, ahol bármilyen emelt szintű érettségivel teljesíteni lehet a felvételi követelményt - az előbbi módósításait itt, az utóbbit pedig itt találjátok.

Ezeken kívül több kisebb változtatatást lehet még találni a tájékoztatóban, ezért mielőtt hitelesítenétek a jelentkezéseteket, érdemes újra átböngésznetek a szabályokat, követelményeket.

Van, ami nem változott

Legkésőbb 2021. február 15-én éjfélig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Szintén eddig kell befizetni a megjelölt jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő díjat átutalással, vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával.

2021. február 20-ig kell hitelesítenie a jelentkezést ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával.

A 2021-es felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!