szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2021. január 21-23. között a koronavírus miatt online rendezik meg.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt a virtuális térbe költözött oktatási szakkiállításon a pályaválasztás előtt állók és a továbbtanulás iránt érdeklődők interaktív programokon vehetnek részt, továbbá megismerkedhetnek a felsőoktatási intézmények nyújtotta lehetőségekkel - írja az Oktatási Hivatal (OH).

Az eseményen közel 100 kiállító: többek között hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, ösztöndíjprogramok képviselői várnak benneteket és a szüleiteket. Idén rendhagyó formában, chatszobákban tájékozódhattok az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól a hazai egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetitek a felvételi esélyeiteket, és megismerhettek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőséget.  

Az Oktatási Hivatal munkatársai a felsőoktatási felvételi eljárás szabályairól, részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatnak benneteket. A háromnapos rendezvényen számos, a felsőoktatás új módszereit bemutató eladáson és interaktív programon vehettek részt. A szakkiállításon információkkal rendelkezésre állnak a Diákhitel Központ Zrt. és több diákmunka-szövetkezet munkatársai is.

A 21. Educatio kiállítás ingyenesen látogatható, de a részvétel regisztrációhoz kötött: ezt az esemény oldalán tehetitek meg. Fontos, hogy a rendezvényre csak az általatok választott idősávban tudtok majd belépni, gondoljátok át a regisztrációnál, hogy mikor a legalkalmasabb. A honlapon a részletes programot és a kiállítók listáját is megtaláljátok.

Milyen újításokra számíthattok?

Az idei kiállításon a beszédek visszanézhetőek is lesznek. Idén minden kiállító hoz magával letölthető digitális tartalmakat is - mondta el korábban az Eduline-nak Maszlavér Gábor, a kiállítás főszervezője. Egy másik újítás a „közlekedés”: egy térképet böngészve csak kattintanotok kell a titeket érdeklő intézményre/kiállítóra, így azonnal ott is lehettek a standján és akár rögtön kérdezhettek tőle.

Arról, pontosan hogyan tudtok majd kérdezni a kiállítóktól, illetve kérhettek-e igazolást az online részvételért, itt írtunk részletesebben.

A 2021-es felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!