szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vírus mindent átírt, számos rendezvény maradt el, vagy került át az online térbe. Az Educatio kiállítás viszont nem marad el, hanem online lesz látogatható. Megnéztük, hogy milyen lehetőségeitek lesznek ebben a formában.

Minden évben rengeteg diák megy el a szakkiállításra, ahol lehetőségük van kérdezni, információkat gyűjteni az egyetemekkel kapcsolatban. Ha idén szeretnétek részt venni a rendezvényen, akkor ezt online tehetitek majd meg. Az esemény idén is ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció során megadott jelszóval és felhasználónévvel tudtok majd belépni a felületre. Fontos információ, hogy a rendezvényre csak az általatok választott idősávban tudtok majd belépni, gondoljátok át a regisztrációnál, hogy mikor a legalkalmasabb. Ha nem regisztráltok előre, akkor a rendezvény napján is lesz erre lehetőségetek. Mi a menete és mire számíthatnak a látogatók? Maszlavér Gábort, a kiállítás főszervezőjét kérdeztük az újításokról.

A főszervező elmondta az Eduline-nak, hogy nehéz megbecsülni a résztvevők számát, azonban az előzetes regisztráció számadatait látva hasonló részvételre számítanak, mint tavaly. Arra a kérdésre, hogy kik vesznek a részt a rendezvényen, számíthatunk-e az összes egyetemre, akik eddig is ott voltak, azt a választ kaptuk, hogy szinte az összes hazai egyetem, illetve felsőoktatási intézmény ott lesz. Részt vesznek még az eseményen külföldi, illetve nyelvoktató intézmények, szakképző helyek, valamint a kiállítók soraiban megjelennek még multinacionális cégek, állami nagyvállalatok és állásközvetítő cégek is.

Sok minden visszanézhető és letölthető lesz

Az idei kiállításon a beszédek visszanézhetőek is lesznek. Idén minden kiállító hoz magával letölthető digitális tartalmakat is – mondta el Maszlavér Gábor. A kiállítás egyik újítása a „közlekedés”: egy térképet böngészve csak kattintanotok kell a titeket érdeklő intézményre/kiállítóra, és azonnal ott is lehettek a standján és akár rögtön kérdezhettek tőle.

Hogyan tudtok majd kérdezni az egyetemektől, kiállítóktól?

A főszervező elmondta, hogy többszintű kommunikációs csatornákkal készülnek. Adott intézmény képviselőivel (tanárokkal, diákokkal egyaránt) például livechatet vagy videochatet is csinálhattok privát módban, de a legtöbb standon meghatározott ütemben nyilvános tájékoztató előadásokat is tartanak, és amelyeket később akár vissza is nézhettek. A legtöbb kiállító a leggyakrabban felmerülő kérdésekből Q&A összeállításokat készít majd, amelyek megjelennek az üzenőfalon. Többen készülnek kvízzel és egyéb nyereményjáték lehetőségével - tette hozzá.

Szívesen tovább vinnénk a jövőbe, hogy minden kiállítónak legyen digitális standja (is), továbbá online tájékoztató anyaga, hogy ne lehessen akadály, ha valaki esetleg nem tud a helyszínre utazni – tette hozzá Maszlavér Gábor.

Az online részvételért kérhettek igazolást?

Igen! Az előző években is nagy kérdése volt a kiállításnak, hogy jár-e érte igazolás az iskolai hiányzás miatt. Bár idén nem kell elutazni, az igazolás marad. A főszervező elmondta, hogy akik a kiállításra regisztrálnak és részt is vesznek rajta, azok letölthető igazolást kapnak a rendezvényt követően, így emiatt nem kell aggódnotok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!