szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Olyan szakot is megjelöltetek a pótfelvételin, ahol gyakorlati vagy alkalmassági vizsgát tartanak? Akkor fontos tudnotok: ezekről általában nem küldenek külön behívó levelet.

2020. augusztus 9-én éjfélig van lehetőségetek az idei pótfelvételin egyetemre vagy fősikolára jelentkezni. Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy - elsősorban mesterképzésekben - felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt azonban a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Az idei pótfelvételi ponthatárait előreláthatólag augusztus 28-áig hirdetik ki, ekkor dől el, hogy felvettek-e benneteket az általatok megjelölt képzésre. Azonban van néhány szabály, amelyeknek köszönhetően már most tudtok kalkulálni a pontokkal. Ezekről itt írtunk korábban.

A 2020-as pótfelvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Meddig kell hitelesítenetek a pótfelvételis jelentkezéseteket?

A pótfelvételi űrlap kitöltésére augusztus 9-én éjfélig van lehetőségetek. De meddig kell hitelesítenetek a jelentkezéseteket?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!