szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ismét egy fontos kérdésre válaszolunk. Hol lehet összehasonlítani a különböző egyetemek költségtérítési díjait?

A pótfelvételi miatt fontos szempont lehet a költségtérítés összege a különböző szakokon. Olvasónk azt kérdezte:

Van olyan lista, ahol tételesen átnézhető a felsőoktatási intézmények képzéseinek díjai?

A válasz röviden: nincs. Sajnos nem létezik olyan lista, mely szakonként mutatná a különböző egyetemeken, hogy mennyibe kerül az önköltséges képzés díja. Ha tudni szeretnétek, hogy mennyibe kerül egy félév egy adott egyetem szakán és szeretnétek összehasonlítani egy másik egyetemmel, ahol indítják ugyanezt a szakot, akkor nektek kell kikeresni az adatokat a Felvi oldalán.

Ha a szakkereső menüpontban rákerestek a szakra, amelyikre kíváncsiak vagytok, akkor az oldal kidobja az összes intézményt, ahol meghirdették a képzést és láthatjátok az összes képzési formát is. Itt, ha rákattintotok a szak nevére, akkor megtaláljátok a szak általános leírását és a költségtérítés díját is az adott egyetemen.

Ha több egyetem képzése közül választanátok és fontos a költségtérítés díja, akkor érdemes magatoknak kiírogatni az egyetemeket, a szakokat és a tandíjat.

Milyen feltételekkel igényelhettek diákhitelt?

Tervezitek már az első egyetemi félévet? Ha diákhitelben gondolkoztok a tandíj vagy a lakbér miatt, akkor van néhány fontos dolog, amit tudnotok kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!