szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tervezitek már az első egyetemi félévet? Ha diákhitelben gondolkoztok a tandíj vagy a lakbér miatt, akkor van néhány fontos dolog, amit tudnotok kell.

Várhatóan rekordokat dönt idén a diákhitel igénylők száma, akár 30 milliárd forintnál is több hitelt folyósíthat a Diákhitel Központ - olvasható a Diákhitel oldalán. Idén, május 1-től jóval kedvezőbb feltételekkel lehet igényelni diákhitelt. Dr. Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatója elmondta, hogy a kedvezőbb feltételek miatt akár negyvenezer új hiteligénylés is érkezhet hozzájuk.

A szabad felhasználású Diákhitel1 ősztől 1,99 százalékos kamattal igényelhető, a képzési költségre felvehető Diákhitel2 és a szabad felhasználású Diákhitel Plusz pedig továbbra is kamatmentes. Fontos, hogy a Diákhitel1 esetében, változás lép életbe augusztus 15-től. A havi maximum 70 ezer forintos igényelhető összeg 150 ezer forintra emelkedik. Ha a Diákhitel1-et választjátok, akkor azt szabadon költhetik bármire, akár lakhatásra, informatikai eszközökre.

Ha a Diákhitel2 mellett döntenétek, akkor azt kizárólag a képzési költség finanszírozására használhatjátok. Ennek összege nincs maximalizálva, így akár egy teljes önköltséges általános orvosi képzést is finanszírozhattok belőle. Az igénylést követően elég jeleznetek az intézmény felé, hogy önköltségét a Diákhitel Központ folyósítja.

Az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező felsőoktatási hallgatók december 31-ig maximum félmillió forintig igényelhetik a szabad felhasználású Diákhitel Pluszt, amit a koronavírus okozta nehézségek enyhítése miatt vezettek be. Ezt a hitelt akkor is igénybe vehetitek, ha már igényeltetek diákhitelt. Jó tudni, hogy a Diákhitel Plusz a nyár folyamán folyamatosan igényelhető.

A diákhiteleket hitelbírálat és biztosíték nélkül igényelhetitek és ingyenes előtörleszthetitek.

Ennyit lehet keresni a legnépszerűbb képzésekkel

Megnéztük, hogy mennyit kereshettek majd, ha a három legnépszerűbb szak közül végzitek el valamelyiket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!