szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen szerepet játszik a 2020-as felvételi ponthatárainak meghúzásakor az a szaksorrend, amit meghatároztatok a jelentkezéskor? Bukhatjátok-e a második helyes jelentkezéseteket, ha az első helyre biztosan nem vesznek fel titeket, de nem soroltátok hátrébb a sorrendmódosítási időszakban? Fontos kérdésre válaszolunk.

A jelentkezőket "sorrendben" veszik fel, tehát először megnézik, bekerültetek-e az első helyre, és ha nem, akkor automatikusan a második helyen megjelölt helyet veszik figyelembe (ha oda sincs elég pontotok, akkor értelem szerűen a harmadik helyet nézik, és így tovább).

Ha biztosak vagytok abban, hogy nem sikerül bekerülnötök az első helyen megjelölt szakra - például mert nem mentetek el az alkalmassági vizsgára -, nem is lett volna értelme sorrendet módosítani, hiszen az esélytelen első hely gyakorlatilag kiesik a versenyből.

Egyedül az okozott volna gondot, ha egy olyan szakot jelöltök meg az első helyen, ahová valójában nem szeretnétek járni. Ha oda felvennének, a második helyen megjelölt szakra semmiképpen nem kerülhetnétek be.

"Ha a kihirdetett ponthatár felett van a pontom, már biztos, hogy felvettek az egyetemre?"

Gyakran felmerül a kérdés, hogyha a július 23-án kihirdetett ponthatár felett van a pontszámotok, akkor az azt jelenti-e, hogy már biztosan felvettek benneteket a megálmodott szakra? Íme a válasz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!