szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gyakran felmerül a kérdés, hogyha a július 23-án kihirdetett ponthatár felett van a pontszámotok, akkor az azt jelenti-e, hogy már biztosan felvettek benneteket a megálmodott szakra? Íme a válasz.

A felvételi eljárás során az egyes jelentkezési helyeken – a jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok figyelembevételével – várhatóan július 23-án határozzák meg a felvételi ponthatárokat. Ennek során mindenkinél megállapítják, hogy melyik jelentkezési helyre nyert, illetve nem nyert besorolást.

Az olvasói kérdésre tehát a válasz: igen. Ha a meghúzott ponthatár felett van a pontszámotok, akkor bekerültetek arra a helyre, amit kinéztetek magatoknak. Fontos azonban, hogy tudjátok, hiába sikerül megugranotok több képzésnél is a ponthatárokat, ilyenkor már nem dönthettek arról, hogy melyik képzést szeretnétek elkezdeni. Ugyanis minden felvételiző csak egy szakra kerülhet be, méghozzá a jelentkezési sorrendjében szereplő első olyan helyre, amelyen az összpontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

Arról, hogy melyik szakra sikerült bekerülnötök sms-ben is kaptok tájékoztatást (ha megadtátok a telefonszámotokat a jelentkezéskor), valamint a Felvi augusztus 5-ig küld nektek a besorolási döntésről egy határozatot - erről itt olvashattok részletesebben.

Ilyen volt a tavalyi pótfelvételi

Minden évben van pótfelvételi, amit a ponthatárok kihirdetése után szoktak meghirdetni. Megnéztük, hogy milyen volt a tavalyi pótfelvételi.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!