szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár még távolinak tűnik a pótfelvételi időszaka, nem árt felkészülni. Megnéztük, hogy tavaly hogyan működött és vajon mi várható idén.

Tavaly augusztus 26-án zárult a felsőoktatási pótfelvételi eljárás és ekkor hirdették ki a pótfelvételi ponthatárait is. Az idei év dátumát még nem lehet tudni, de megnéztük, hogy tavaly milyen szabályok vonatkoztak a pótfelvételire.

Valószínűleg az idei is a tavalyihoz hasonlóan zajlik majd, vagyis várhatóan a 2020-as pótfelvételin is lesznek minimumponthatárok. 2019-ben a pótfelvételiben egy szakra és egy intézménybe lehetett jelentkezni, és jellemzően önköltséges képzésekből lehetett választani.

Az előző pótfelvételi eljárásban az volt a szabály, ha csak a pótfelvételin hirdették meg a képzést, akkor a ponthatár nem lehetetett alacsonyabb a jogszabályi minimumnál – ami alapképzésen és osztatlan képzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen pedig 50 pont volt.

Utolsó simítások a felvételiben: minden, amit a közelgő határidő előtt tudni kell

Július 9-én ér véget a tavaszi ügyintézési időszak, ami azt jelenti, hogy már csak egy hetetek van az utolsó simításokra. Most összegyűjtöttünk nektek minden tudnivalót egy helyen, hogy a legapróbb tennivalókról se feledkezzetek meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!