szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Április 19-étől elkezdődött a tavaszi ügyintézés időszaka, már elvégezhetitek az utolsó simításokat az E-felvételi rendszerében. Mutatjuk a részleteket.

Az elektronikus jelentkezés és hitelesítés lezárta után az Oktatási Hivatal létrehozta a felvételi eljárás központi nyilvántartását, április 19-étől elkezdődött a tavaszi ügyintézés időszaka. Egyszer még van lehetőségetek változtatni a megjelölt egyetemek, főiskolák sorrendjén 2020-ban is és már láthatjátok felvételi összpontszámaitokat és annak részleteit.

A Felvi oldalán a jelentkezések és pontszámok menüpontban már megnézhetik az egyes jelentkezési helyeken számított felvételi összpontszámaitokat és annak részleteit is. A pontszámítás alapját a nyilvántartásokból származó információk és a dokumentumokkal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények adják.

Fontos, hogy ha újabb dokumentum kerül fel a rendszerbe, mely hatással van az összpontszámotokra, akkor a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban. Emiatt érdemes többször visszalátogatnotok az E-felvételi felületére az ügyintézési időszakban, hogy mindig az aktuális értéket lássátok.

Hogyan számolják a pontjaitokat, ha nincs érettségitek idegen nyelvből, mert régi rendszerben vizsgáztatok?

Általában régen érettségizettek esetében merül fel ez a kérdés, mi történik akkor, ha valakinek nincsen idegen nyelvből érettségi vizsgája. Hogyan számolják ilyen esetben az érettségi pontokat?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!