szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Április 19-től elindult a 2020-as felvételi ügyintézési időszaka. Módosítanátok a megjelölt felsőoktatási intézmények sorrendjén? Mutatjuk, mire kell ügyelnetek.

Ha a 2020 szeptemberében induló képzésekre jelentkeztetek, július 9-ig van lehetőségetek arra, hogy módosítsátok a korábban megjelölt szakok sorrendjét. Ezt a E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában tehetitek meg, a képzés mellett található kis nyíl ikonra kattintva, értelemszerűen lejjebb vagy feljebb helyezve az adott intézményt. A sorrendezés után a Mentés gombra kattintva tudjátok véglegesíteni az új jelentkezési sorrendet.

Szintén az E-felvételi felületén lehet visszavonni a korábban megadott jelentkezési helyet/helyeket. Ezt azoknak érdemes választaniuk, akik meggondolták magukat és már nem szeretnének valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni - írja a Felvi.

Azonban a sorrendmódosítést és a jelentkezési hely törlését is érdemes alaposan átgondolni, ugyanis ezek csak egyetlen alkalommal változtathatók, és újabb módosításokra nincs lehetőség.

Így változnak a nyelvvizsga többletpontok szabályai idén

A koronavírus miatt az általános felsőoktatási felvételi eljárást is érinti néhány intézkedés, amiről döntött a kormány. Ilyen a nyelvvizsgák pontszámítása is - mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!