szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyes szakoknál - például tanárképzésen és óvodapedagógus szaknál - kötelező alkalmassági vizsgán kell részt vennetek. De mikor lesznek ezek a vizsgák? Mutatjuk a listát egyetemenként.

Február 15-éig adhatjátok le a felvételi jelentkezéseteket az egyetemekre, főiskolákra. A jelentkezés pedig automatikus jelentkezés az alkalmassági vizsgára is, ha megjelöltetek például csecsemő- és kisgyermeknevelő, konduktor, óvodapedagógus, vagy valamilyen tanító szakot, osztatlan tanárképzést.

Az alkalmassági vizsgát egyszer kell letenni és azt a többi jelentkezési helyén is figyelembe veszik (például több megjelölt tanárszak esetén). Azt, hogy melyik egyetemen mikor tartják a vizsgákat, a következő táblázatban megnézhetitek:

null

null

A 2020-as felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

Felvételi 2020: kaphatnak pluszpontokat a tartós vagy krónikus beteg jelentkezők?

Tartós betegség, például cukorbetegség vagy ételallergia miatt is lehet többletpontot kapni az egyetemi felvételin? Fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.