szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen dokumentumokat pótolhattok a felvételi hiánypótlási időszakában? Itt vannak a legfontosabb infók a dokumentumokról.

Az E-felvételi jelentkezéskor fel kell tölteni valamennyi, a jelentkezéshez szükséges és már rendelkezésre álló dokumentumot - írja a felvételi tájékoztató. Ebben a cikkben összeszedtük, a legfontosabb dokumentumokat, amiket már február közepéig fel kell töltenetek.

Az ezt követően megszerzett dokumentumokat legkésőbb 2020. július 9-ig pótolhatjátok. Ha külföldön érettségiztek, valamint szereztek oklevelet akkor a hiánypótlást ettől eltérő határidővel, de legfeljebb a besorolási döntést megelőző 8. napig, azaz 2020. július 15-ig tehetitek majd meg.

A hitelesítési határidőt követően kezdődik meg az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. Amennyiben ennek során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb a besorolási döntés határnapját megelőző 28. napig, azaz 2020. június 25-ig felszólítást kaptok majd a hiányok pótlására.

Persze nem minden dokumentum hiánya esetén kaptok hiánypótlási felhívást: ilyen például a többletpontra jogosító igazolás. Mivel minden jelentkező egyénileg dönthet arról, hogy a lehetőségek közül milyen dokumentumok figyelembevételével kívánja a pontszámítást, ezért ennek alapján kell figyelnetek az ahhoz szükséges dokumentumok beküldésére.

Ennyi többletpont jár hátrányos helyzetért a 2020-as felvételin

Kik kaphatnak többletpontot hátrányos helyzet miatt és hány éves korig? Milyen igazolásra van szükség? Itt vannak a tudnivalók.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.