szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mit kötelező feltölteni az E-felvételi rendszerébe a 2020-as felvételin? Itt vannak a legfontosabb dokumentumok.

Az egyetemi, főiskolai felvételi jelentkezéshez kötelező feltölteni (ha van) a felsőfokú oklevelet, a felvételi eljárás kiegészítő díjának igazolását, valamint érettségi vizsgatárgy megfeleltetési kérelmet. Az érettségi bizonyítványt csak abban az esetben szükséges feltölteni, ha külföldi vagy Magyarországon működő külföldi rendszerű bizonyítványotok van, valamint ha 2006. január 1. előtt érettségiztetek. (Az érettségi tanúsítványra ez utóbbi szabály szintén vonatkozik.)

A pontszámításhoz szükségesetek lesz még többek között a középiskolai bizonyítványotokra, ezenkívül ha bármilyen többletpontot igazoló dokumentumotok van, arra is. Ilyen lehet a nyelvvizsga bizonyítvány, és például a különböző versenyeredmények igazolása is. Arról, hogy miért jár többletpont itt összegyűjtöttük.

Meddig lehet feltölteni?

A hiányos jelentkezést benyújtó keresztféléves felvételizők 2020. január 3-ig felszólítást kapnak a pótlásról, amelye(ke)t 2020. január 9-ig lesz lehetőségetek feltölteni.

A 2020-as felvételiről pedig itt olvashatjátok a legfrissebb cikkeinket.

Miért jár többletpont a 2020-as felvételin? Itt a teljes lista

Február 15-ig jelentkezhettek a 2020. szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre. Összegyűjtöttük, hogy milyen jogcímeken kaphattok többletpontot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!