szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Most van a 20. Educatio kiállítás. Ha ti is felvételiztek, érdemes legalább egy nap elmenni. Ma megmutatjuk, hogyan hozhatjátok ki a maximumot abból a pár órából, amit a standok között fogtok tölteni.

Milyen egyetemek, főiskolák vannak kint?

Az első és legfontosabb lépés: nézzétek meg, milyen felsőoktatási és szakképzési, felnőttképzési intézményeknek, külföldi egyetemeknek, nyelviskoláknak és más szervezeteknek lesz standja az Educatio kiállításon.

A kiállítók listáját itt találjátok meg. Nemcsak intézménynév, hanem „kategória” alapján is keresgélhettek, ha például a külföldi továbbtanuláson gondolkodtok, nézzétek meg, milyen intézmények képviselőitől kérdezhettek a kiállításon.

©

Írjátok össze a kérdéseiteket

Bár az Educatio kiállításon rengeteg információt szerezhettek a felvételiről, a jelentkezési folyamatról, a felvételi feltételekről, a meghirdetett szakokról, sőt magukról az intézményekről is, nem jó döntés, ha úgy mentek oda egyetemi-főiskolai standokhoz, hogy még azt sem gondoltátok át, milyen képzési területek, szakterületek, képzések érdekelnek titeket. Az egyetemi-főiskolai standoknál (főleg a népszerűbbeknél) rengeteg érdeklődő lesz, vagyis – bár mindenhol igyekeznek majd választ adni a kérdésekre – rövid idő alatt kell beszereznetek azokat az információkat, amelyekre szükségetek van a felvételi döntéshez.

Nézzétek meg az előadások listáját

Évről évre számos előadást tartanak pályaválasztási és felvételi témákról, de több felsőoktatási intézmény is bemutatkozik egy-egy előadással. Érdemes már az érkezéskor megnézni, mikor lesznek a titeket érdeklő előadások (a sok hasznos infó mellett egy kis pihenés sem árt az egész napos nézelődés közepette).

Felvételizők, figyelem! Ma kezdődik az Educatio kiállítás

2020. január 9-11. között tartják a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelyen megismerkedhettek magyar és külföldi felsőoktatási intézmények képzéseivel, idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségekkel.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.