szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

2020. január 9-11. között tartják a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelyen megismerkedhettek magyar és külföldi felsőoktatási intézmények képzéseivel, idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségekkel.

Az Oktatási Hivatal és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) 2020. január 9–11. között rendezi meg a Hungexpón a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelyen a felvételit tervezők megismerkedhetnek a felsőoktatás aktuális lehetőségeivel - írja honlapján az Oktatási Hivatal.

Az eseményen közel 140 kiállító – köztük több mint 10 ország mintegy 60 felsőoktatási intézménye – várja a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól tájékozódhatnak a hazai szakképző iskolák, egyetemek, főiskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, és megismerhetnek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket.

Az Oktatási Hivatal munkatársai a felvételi eljárás szabályairól, részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatják az érdeklődőket. A látogatók a háromnapos rendezvényen számos, a felsőoktatás új módszereit bemutató eladáson és interaktív programon vehetnek részt. A szakkiállításon jelen lesznek a Diákhitel Központ Zrt. és több diákmunka-szövetkezet munkatársai is.

A 20. Educatio kiállításra a szervezők 53.000 látogatót várnak. A belépés ingyenes, de regisztrálni kell a helyszínen vagy előzetesen, online: ezt a https://www.educatioexpo.hu/ oldalon tehetitek meg. A honlapon az esemény részletes programját és a kiállítók listáját is megtaláljátok.

A rendezvényt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitja meg, köszönő beszédet mond Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke, Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnöke és Maszlavér Gábor, a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A 2020-as felvételivel kapcsolatos tudnivalókról mi is beszámolunk: folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Felvételi 2020: minden fontos dátum egy helyen

Ha idén felvételiztek, akkor pontok mellett a határidőkre kell nagyon odafigyelni. Most összeszedtük az összes fontos dátumot, amire a következő pár hónapban figyelnetek kell.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.