szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan kezdődik a keresztféléve felvételi ügyintézési időszaka. Hol nézhetitek meg, hogy minden dokumentumotokat feldolgozták-e már? Ha ti is jelentkeztetek egyetemre vagy főiskolára, akkor ezeket érdemes tudni.

Az E-felvételiben folyamatosan elérhető és letölthető a jelentkezői státuszlap, amelyen összesítve olvashatjátok a rögzített személyes adatokat és a jelentkezési helyeket. Ezt követően 2019. december 14-től folyamatosan nyomon követhetitek majd a jelentkezéseiteket, ellenőrizhetitek a feltöltött dokumentumaitoknak feldolgozottsági státuszát, a közhiteles nyilvántartásból származó információkat és adatokat, valamint láthatjátok a felvételi pontjaitokat, letölthetitek az Oktatási Hivatal által küldött hivatalos értesítéseket, határozatokat, végzéseket (pl. hiánypótlási felszólítás, besorolási határozat stb.).

A hiánypótlásról és a besorolási határozat elérhetőségéről is külön tájékoztató e-mailt kaptok majd, ezért fontos, hogy folyamatosan figyeljétek a saját jelentkezői oldalatokat és a jelentkezéskor megadott e-maileteket - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Egyes kérelmek (pl. tantárgymegfeleltetés) benyújtásához a Kérvénytárban található nyomtatványok használatát javasolják. Ezek a formanyomtatványok csak aláírással hitelesítve tölthetők fel az E-felvételibe, vagy postai úton nyújthatók be az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre - teszik hozzá.

Félbehagyott egyetemi tanulmányok: kiknek kell visszafizetni a tandíjat?

Akkor is vissza kell fizetnetek a tandíjat, ha az első félév végén gondoljátok meg magatokat? Fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.