szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A keresztféléves felvételin is kaphattok többletpontot szakképesítésért, de több feltételnek kell megfelelni. Itt vannak a részletek.

A felsőoktatási felvételin az Országos Képzési Jegyzékben szereplő, 1993 után szerzett szakképesítések közül csak az 54-es és 55-ös szintű képesítésekért kaphattok többletpontot. Az 54-es szakmaszám az érettségi végzettséghez kötött emeltszintű, vagyis technikusi szakképesítéseket jelöli, az 55-ös szám pedig ezek ráépüléseit.

Szakképesítésért a szakiránynak megfelelő továbbtanulás esetén adható 32 többletpont: itt találjátok a táblázatot. Emellett csak abban az esetben jár a pluszpont, ha a képzési terület intézményei erről közösen úgy határoztak. Ez igaz akkor is, ha az OKJ-szakmacsoport alapján a megszerzett szakképesítés egyébként szakirányúnak minősülne. Itt nézhetitek meg képzési területenként, hogy hol jár többletpont szakképesítésért.

A februárban induló egyetemi, főiskolai képzésekre november 15-ig lehet jelentkezni: a többletpontok teljes listáját itt találjátok, a keresztféléves felvételivel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt olvashatjátok.

Keresztféléves felvételi: segítség a pontszámításhoz

Ha alap- vagy osztatlan képzésre jelentkeztek, az Eduline pontszámító kalkulátorával kiszámolhatjátok, milyen pontszámmal vágtok neki a felvételinek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.