szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A franciaérettségi írásbeli részét szerda délután, az angolt csütörtök reggel, a németet pedig jövő hétfőn írják az őszi vizsgaidőszakban érettségizők. Melyik vizsgarészhez használhattok szótárat?

Az idegen nyelvi írásbeli érettségi feladatsor minden nyelv esetében, közép- és emelt szinten is négy vizsgarészből áll. Ezek az olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése és íráskészség.

Szótárat csak a negyedik, íráskészség részhez használhattok, amelyben önállóan kell egy megadott műfajú szöveget alkotnotok. Egy- vagy kétnyelvű nyomtatott szótárat vihettek magatokkal. A szóbelin nem használhattok segédeszközt. A középszintű vizsgáról itt olvashattok részletesen.

Az őszi érettségivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Pénteken kezdődik az őszi érettségi: itt van az összes tudnivaló

Október 11-én, a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeli részével kezdődik az őszi érettségi vizsgaidőszak. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, a vizsgákkal és a pontszámítással kapcsolatos szabályokat, és a felkészülés utolsó hajrájához is adunk segítséget.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.