szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jövő évi felsőoktatási felvételin kötelező lesz legalább egy tárgyból emelt szinten érettségizni, többletpont csak a második emelt szintűért jár majd. Nem mindegy ugyanakkor az sem, melyik tárgyból teszitek le ezt a vizsgát.

A 2020-as egyetemi, főiskolai felvételin az egyik bemeneti követelmény - a középfokú komplex nyelvvizsga mellett - az alap- és osztatlan képzéseken a legalább egy emelt szintű érettségi vizsga vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél lesz. Az ötven többletpont csak a második emelt szintű vizsgáért jár.

Ugyanakkor ezért is csak akkor kaphattok többletpontot, ha a vizsga alapján számítják az érettségi pontokat, tehát ha az adott tárgy a szakon kötelező vagy választható. Arról, hogy hol találjátok meg ezt az információt, és mely tárgyakból kell emelt szinten érettségiznetek, hogy bejuthassatok a kiszemelt képzésre, itt olvashattok.

A többletpont másik feltétele, hogy a vizsgán legalább 45 százalékos eredményt kell elérnetek.

Felvételi 2020: ezeket a felsőoktatási képzéseket fogadják el az emelt szintű érettségi helyett

Milyen feltételekkel jelentkezhettek jövőre alap- vagy osztatlan képzésre, ha már szereztetek oklevelet valamilyen felsőoktatási képzésben? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.