szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

2020-ban sem érettségizhetnek azok az utolsó éves középiskolások, akik nem teljesítenek ötven óra közösségi szolgálatot a vizsgák kezdetéig.

A rendes érettségi vizsgák kezdetéig kell teljesíteni az ötven órányi közösségi szolgálatot, abban az esetben, ha a vizsgázó ezt nem teljesíti, nem kezdheti meg – egyetlen vizsgatárgyból sem – az érettségi vizsgáit.

A követelmény azokra vonatkozik, akik tavasszal rendes érettségi vizsgát tesznek, tehát a mostani az utolsó középiskolai évfolyamuk. Azoknak, akik előrehozott vizsgát tesznek, van már érettségi bizonyítványuk, vagy valamelyik tárgyból megbuknak év végén - és így csak előrehozott vizsgát tehetnek -, nem kell teljesíteniük a közösségi szolgálatot. A 2020-as tavaszi érettségi kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok, a vizsgák dátumait pedig itt nézhetitek meg.

Jövőre már csak így lehet bekerülni az egyetemre: itt vannak a pontos részletek

Fontos kérdésre válaszolunk: milyen változások lesznek 2020-tól a felvételi követelményekben? Mi az, amit mindenképpen teljesítenetek kell, ha felsőoktatásban szeretnétek tovább tanulni? Itt vannak a válaszok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.