szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan itt az őszi érettségi, sokan pedig javító vagy szintemelő vizsgára készülnek. Nekik is kell teljesíteni az 50 órás közösségi szolgálatot? Itt a válasz.

A közösségi szolgálatot annak is teljesítenie kell, akinek van már érettségi bizonyítványa, de most újra szeretne érettségi vizsgát tenni?

A köznevelési törvény szerint a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. Az érettségi bizonyítvánnyal rendelkező vizsgázókra ez a rendelkezés nem vonatkozik - írja az Oktatási Hivatal.

Ha szeretnétek többet megtudni az érettségi előtti közösségi szolgálat teljesítéséről, akkor itt minden fontos szabályt elolvashattok.

Érettségizők, figyelem: enélkül idén sem vizsgázhattok

Azoknak, akik 2020-ban fejezik be a középiskolát, az érettségi vizsgák kezdetéig teljesíteniük kell ötven óra közösségi szolgálatot. Mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.