szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem érettségiztethet a 2019/2020-as tanévben a fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnázium az idei érettségi körül kialakult problémák miatt - írja az Index.

A lapnak ezt Tóth Gábor igazgató is megerősítette, akinek az intézményvezetői megbízását augusztus 15-i hatállyal visszavonták.

Az Index azt írja, szombaton az egyik szinyeis zárt csoportban megjelent egy bejegyzés, mely szerint a Szinyei Merse Pál Gimnázium esti tagozatának idei érettségije körüli botrány miatt egy tanévre megvonták a teljes iskola érettségi vizsgaszervezési jogát. Vagyis a következő tanévben a nappali tagozatos végzősök sem tudnak majd érettségizni a gimnáziumban.

Ahogy arról korábban a hvg.hu és az Index is írt, tizenöt diák érettségi vizsgáját utólag megsemmisítette a vizsgabizottság a gimnáziumban - a különböző iskolákból a Szinyei esti tagozatára érkező diákoknak a sikeres vizsga után jelezték, hogy egy-egy tantárgyból még az érettségi előtt különbözeti vizsgát kellett volna tenniük.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az iskola hibázott, hogy érettségizni engedte a tizenöt érintett diákot.

Tóth Gábor az Indexnek azt mondta, szerinte törvényileg rossz a rendelkezés a felnőttoktatásra vonatkozó pedagógiai programban, amit az előző intézményegységi vezető írt meg. Ezt - tette hozzá - az Oktatási Hivatal korábban meg is vizsgálta, és nem talált semmilyen törvényellenességet. Az iskola vezetősége eszerint dolgozott, azt gondolták, minden rendben van.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!