szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A sikeres felvételi után a következő lépés (természetesen a gólyatáborok után) a beiratkozás. Mutatjuk, hogy az egyetemen mikor lesznek a beiratkozások - ebben a cikkben néhány fővárosi egyetem infóit találjátok meg.

Már közzétették az egyetemek, főiskolák a beiratkozásokra vonatkozó fontos infókat. Ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy tényleg ott tanulhassatok, ahová felvettek titeket - ezért jól jegyezzétek meg a rátok vonatkozó dátumokat.

Az egyetemi beiratkozás általában a tanév első hetében, a regisztrációs héten szokott történni - ekkor még nincsenek órák, előadások, az új gólyák ilyenkor fedezhetik fel az egyetem épületeit, vehetik fel a tárgyaikat.

A beiratkozás egyetemenként, sőt karonként (és akár szakonként) eltérő időpontokban zajlik. Az ELTE-n például augusztus utolsó napjaitól kezdve, még szeptember 6-án is be lehet iratkozni az egyes szakokra. A jogászhallgatóké például szeptember 4-én lesz az ÁJK épületében 16 órakor, míg a programtervező informatikusoké (a saját karukon) szeptember 2-án 8:30-tól zajlik majd. A többi karon és szakon tanuló gólyák itt nézhetik meg, hogy nekik melyik időpontra kell érkezniük.

Mikor tartják az idei gólyatáborokat? Itt vannak a budapesti egyetemek helyszínei és dátumai

Bekerültetek valamelyik fővárosi egyetemre vagy főiskolára? Mutatjuk, hogy idén mikor és hol ismerkedhettek meg a leendő évfolyamtársaitokkal.

A BME új hallgatói szeptember 2-4. között iratkozhatnak be, a pontos dátumokat és helyszíneket karonként, szakonként itt nézhetitek meg. A Corvinusra szeptember 3-a és 6-a között lehet beiratkozni - szakonként a pontos infókat itt találjátok. Az Óbudai Egyetem regisztrációs hete is hasonlóan alakul, szeptember 2-6. között iratkozhatnak be a gólyák.

A BGE-n augusztus 26-tól szeptember 8-ig van lehetőség beiratkozni - szintén karonként eltérő időben. A pontos időpontot a Neptun-kódotok alapján a karok honlapjain nézhetitek meg. A félév első hetében a SOE új diákjainak is be kell iratkozniuk kari bontásban. Az Általános Orvostudományi Kar hallgatói például szeptember 2-án vagy 3-án is beiratkozhatnak, a többi karról a honlapokon találtok információkat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.