szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hiába fellebbeztek a budapesti Szinyei Gimnázium esti tagozatára járó húsz diák az érettségi eredményeik megsemmisítése ellen, az idei általános felvételin nem kerülhetnek be a kiválasztott egyetemre, főiskolára.

Felvételizők, figyelem: itt van az összes 2019-es felvételi ponthatár

A húsz végzős vizsgaeredményeit arra hivatkozva semmisítette meg az érettségi vizsgabizottság, hogy bizonyos természettudományos tárgyakból hiányzott egy-egy érdemjegyük, ezért nem teljesítették a vizsgára bocsátás feltételeit. A hvg.hu azt írja, ez abból adódott, hogy a Szinyei esti tagozatára egy másik középiskolából átjelentkezett a tanulók korábbi iskoláikban eltérő évfolyamokon tanulták a kémia, biológia, fizika és földrajz tárgyakat.

Egy kivételével az összes vizsgabizottság elfogadta az iskola pedagógiai programjában írtakat, vagyis hogy a nem érettségi tantárgyak esetében nem kell különbözetivel pótolni a hiányzó érdemjegyeket.

A diákok fellebbeztek, de az ügyben illetékes Fővárosi Kormányhivatal illetékes főosztálya július 23-ig nem bírálta el a kérelmeiket, ami – emeli ki a hvg.hu – egyet jelent azzal, hogy idén már nem kerülhetnek be a kiválasztott felsőoktatási intézménybe, ehhez ugyanis legkésőbb a ponthatárhúzást megelőző napig, vagyis 23-a éjfélig fel kellett volna tölteni a felvi.hu rendszerébe.

A teljes cikket a hvg.hu-n olvashatjátok el.

Érettségi botrány: megsemmisítették tizenöt diák sikeres vizsgáját

Tizenöt diák sikeres érettségi vizsgáját utólag megsemmisítette az érettségi vizsgabizottság.