szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az utolsó napokban is a sorrendmódosításon agyaltok? Most összeszedtük nektek, mikor nem éri meg variálni a korábbi elképzeléseteken.

Július 12-ig változtathattok a 2019-es felsőoktatási felvételin megjelölt szakok sorrendjén – akkor viszont nem érdemes sorrendet módosítani:

ha az egyik szakon nem sikerült az alkalmassági vizsga. Ugyanis ha egy, a jelentkezéskor megjelölt szak alkalmassági vizsgája sikertelen lett – vagyis „nem felelt meg” vagy „nem jelent meg” eredményt kaptatok, ezt a képzést nem kell hátrébb sorolnotok a sorrendmódosítási határidőig. Erről bővebben itt olvashattok.

Megvan az idei budapesti Pont Ott Parti helyszíne - itt is együtt várhatjátok a ponthatárokat

Az ELTE Lágymányosi Campusán lesz az idei fővárosi Pont Ott Parti, a programok délután négytől kezdődnek.

Akkor sem kell sorrendet módosítani, ha úgy érzitek, nem lesz elegendő pontotok az első helyen megjelölt szakhoz. Ilyenkor ugyanis előfordulhat, hogy a pontjaitok mégis elegendőek lesznek. Arról, hogy mi határozza meg az idei év ponthatárait, bővebben itt olvashattok.

Illetve akkor sem a sorrenmódosítás a legjobb megoldás, ha már most biztosak vagytok abban, hogy a 2019-es felvételin megjelölt egyik szakot semmiképpen sem kezdenétek el? Még akkor sem, ha július 24-én kiderül, hogy oda kerültetek be? Itt elolvashatjátok, ilyenkor mi a teendő.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.