szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Július 12-ig változtathattok a 2019-es felsőoktatási felvételin megjelölt szakok sorrendjén – akkor viszont nem érdemes sorrendet módosítani, ha az egyik szakon nem sikerült az alkalmassági vizsga.

Ha egy, a jelentkezéskor megjelölt szak alkalmassági vizsgája sikertelen lett – vagyis „nem felelt meg” vagy „nem jelent meg” eredményt kaptatok, ezt a képzést nem kell hátrébb sorolnotok a sorrendmódosítási határidőig.

Egyszerű az ok: sikeres alkalmassági vizsga nélkül semmiképpen nem kerülhettek be arra a szakra, ilyenkor – hívja fel a figyelmet a Felvi.hu, amely részletes tájékoztatót tett közzé a sorrendmódosításról - a ponthatárok megállapításakor ezt a jelentkezési helyet nem is veszik figyelembe, az összes többit azonban igen. Emiatt tehát nem érdemes sorrendet módosítani.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.