szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már számolgatjátok a pontjaitokat és megnéztétek az előző évek ponthatárait is? Óvatosan a taktikázgatással.

Holnapig még lehet változtatni a felvételi sorrendeteken, azonban nem mindig célszerű módosítani.

Ha valaki az érettségi eredményei ismeretében latolgatja az esélyeit, például összehasonlítva az előző év(ek)ben megállapított ponthatárokkal. Ezzel azonban óvatosan kell bánni, a ponthatárok alakulását ugyanis nagyon sok tényező befolyásolja: az adott szakra jelentkezők száma, az intézmények által oda felvehető létszám (kapacitás), a többi jelentkező pontszáma, de még az is, hogy ők hányadik helyre sorolták ugyanezt a képzést - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Felvételi: ezen a héten még lehet változtatni a szakok sorrendjén

Július 12-ig módosíthattok a 2019-es felsőoktatási felvételin megjelölt szakok sorrendjén, és ez a dokumentumfeltöltés határideje is.

Tehát amiatt, mert valaki úgy gondoljátok, hogy a pontjaitokkal nincs esélyetek bejutni, nem érdemes hátrébb sorolni az amúgy nagyon vágyott szakot. A fentiek miatt ugyanis előfordulhat, hogy a pontjaitok mégis elegendőek lesznek, ám mivel időközben hátrébb rangsoroltátok, ezért valamelyik kevésbé vágyott, de (a módosítás miatt) a sorrendben előrébb szereplő intézménybe juttok be.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.