szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha szeretnétek változtatni, érdemes időben kezdeni a sorrendmódosítást, mert a beadott kérelmek feldolgozása akár napokba is telhet.

A sorrendmódosítás során, ha szeretnétek, felvehetitek a már meglévő jelentkezési hely finanszírozási párját – azaz ha jelentkezéskor csak az állami ösztöndíjas formát jelöltétek meg, lehetőségetek van a költségtérítéses párját is hozzáadni.

Felvételi: ezen a hétvégén elérhető lesz az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálata

Július 12-ig pótolhatják hiányzó dokumentumaikat a felvételizők, akik a megjelölt képzések sorrendjén is eddig változtathatnak - éppen ezért az Oktatási Hivatal telefonos felvételi ügyfélszolgálata ezen a hétvégén elérhető lesz.

Ezt azonban érdemes időben – és még a sorrendmódosítás előtt – megtenni, addig ugyanis nem lehet a sorrendet sem módosítani, amíg a finanszírozási pár be nem kerül a jelentkezések közé.

Az E-felvételiben beadott kérelmek feldolgozása időbe telik, néhány napot is igénybe vehet, ezzel mindenképpen kalkulálni kell - hívja fel a figyelmet a Felvi. Vagyis amíg a finanszírozási pár felvételére vonatkozó kérelmet nem bírálják el (nem kerül be a jelentkezések közé), addig nem tudjátok leadni a sorrendmódosítást sem, illetve fordítva is igaz: ha valaki sorrendet módosított, és utána szeretne hozzáadni egy finanszírozási párt valamely jelentkezési helyéhez, meg kell várnia, amíg a sorrendmódosító kérelmét elbírálják és megjelenik az új jelentkezési sorrendje.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.