szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Habár több szakon is csökkentek az előzetes ponthatárok, ez nem jelenti, hogy a végleges határok nem emelkednek majd. Erre kell figyelnetek, ha olyan szakot jelöltetek meg, ahol van előzetes ponthatár.

Idén is összesen negyvenegy alap- és osztatlan szakon húztak előzetes ponthatárt, köztük például a népszerű gazdasági képzéseken, kommunikáció és médiatudomány, általános orvosi, fogorvosi és jogi képzésen is. Ezeken a képzéseken csak azok szerezhetnek állami ösztöndíjas helyet, akik elérik ezt a ponthatárt - függetlenül attól, melyik felsőoktatási intézmény ilyen képzésére jelentkeznek.

A felvételizők örömére azonban több szakon is csökkentetét ezeket a ponthatárokat. Ha kíváncsiak vagytok, a ti szakotokat is érinti-e a változás, itt megnézhetitek a teljes listát.

Ezeken a szakokon csökkentették az előzetes ponthatárokat: itt a lista

Idén is több szakon csökkentek az előzetes ponthatárok - itt megnézhetitek, pontosan melyik szakoknak változott az előzetes követelménye.

Az előzetes ponthatár nem egyenlő a véglegessel

Azonban ne feledjétek, az előző években előfordult, hogy az előzetes ponthatárokon módosítottak a jelentkezők száma és teljesítménye alapján. Az akár 30-40-es pontos emelkedéstől a néhány pontosig bármi előfordulhat - az előző évek alapján - egyes szakokon. Ugyanakkor jellemző az is, hogy nem változik a végleges ponthatár az előzeteshez képest. Ha megnéznétek a tavalyi pontokat, itt megtehetitek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!