szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mutatjuk a főbb szabályokat, amelyekből kiderül, hogy hány ponttól van meg a kettes, és hogy milyen esetben kell szóbeliznetek ebből a tárgyból.

Mikor kell matematikából középszinten szóbeli vizsgát tenni?

A középszintű érettségi vizsgán az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának értelmében abban az esetben tehet a vizsgázó szóbeli vizsgát, ha az írásbeli teljesítménye elérte a 12 százalékot, de nem érte el a 25 százalékot - írja az Oktatási Hivatal.

Számológép kell. De milyen?

Pillanatokon belül kezdődik a tanév, és ha most mentek középiskolába, számológépre biztosan szükségetek lesz. Ha tudatosan készültök, valószínűleg már többször is végigpörgettétek a fejetekben, hogy hosszú távon mi mindent kell tudnia egy ilyen kütyünek. Segítünk egy kicsit.

Hogyan néz ki a szóbeli vizsga? Milyenek a pontszámítási szabályok?

Külön tétellistát fogtok kapni, amely alapján két típusú feladattal kell megbirkóznotok. Az egyik feladat három különböző elméleti kérdés megválaszolása (15 pontért), a második pedig három különböző feladat megoldása (30 pontért). Összesen 50 pontot szerezhettek, ugyanis - az előző összesen 45 ponton túl - kaphattok még további 5 pontot a feleletetekre (önálló munkára, logikus előadásra, kommunikációs készségre)

Hogyan lesz végül az értékelés? Beleszámít az írásbeli érettségi is?

Természetesen beleszámít, az írásbeli és a szóbeli vizsga együttes pontszáma teszi majd ki a végleges eredményeteket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!