szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma mindenki az idei matekérettségiről beszél, de azt tudtátok, hogy nem csak magyarul, hanem franciául és spanyolul is érettségiznek ma diákok? Összeszedtünk pár érdekes infót a mai vizsgáról.

Ezek voltak a feladatok és a megoldások az emelt szintű matekérettségin: hivatalos javítókulcs.

Így kellett megoldani a tegnapi középszintű matekérettségit: itt a hivatalos megoldókulcs.

Itt van a matekérettségi első részének megoldása: rövid feladatok

Matekérettségi megoldások: a három kötelező feladat nem hivatalos javítókulcsa

matek középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart. A vizsgázók először (45 perc alatt) az I. feladatlapot, majd (135 perc alatt) a II. feladatlapot oldják meg; a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be.

Itt vannak a középszintű matekérettségi rövid feladatainak nem hivatalos megoldása

Itt van a matekérettségi első részének megoldása: rövid feladatok

Délelőtt 11-kor véget ért a középszintű matekérettségi - itt találjátok az első, rövid feladatokat tartalmazó rész Studium Generale által kidolgozott, nem hivatalos megoldásait.

Indul a 2019-es matekérettségi: feladatsorok és megoldások itt!

Szaktanári vélemény: nagyon hosszú szöveges feladatokat kaptak a diákok a matekérettségi második részében

Nagyon hosszú szöveges feladatokat kaptak a diákok a középszintű matekérettségi második részében - mondta az Eduline-nak nyilatkozó szaktanár, aki a feladatok témáit érdekesnek tartja.

Azonban nem csak magyarul vizsgáznak a diákok. Matekból középszinten 1.222 helyszínen 69.233 vizsgázó (közülük 1.839 fő angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb vagy szlovák nyelven) - írja az Oktatási Hivatal.

Emelt szinten 88 helyszínen 3.386 vizsgázó (közülük 63 fő angol, francia, német, spanyol vagy szlovák nyelven) tesz érettségi vizsgát.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.