szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen volt az idei középszintű matekérettségi? Az Eduline-olvasók tapasztalatairól számolunk be.

A középszintű matekérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Az emelt szintű matekérettségi javítókulcsát pedig innen tölthetitek le.

Itt van a matekérettségi első részének megoldása: rövid feladatok

Matekérettségi megoldások: a három kötelező feladat nem hivatalos javítókulcsa

Nagyon nehéz volt. Az egész évfolyam nyűgös, többeket sírógörcs kerülgetett

- írta egy érettségiző diák. Többen úgy gondolják, hogy az első feladatsor túl könnyű volt, míg a második már nagyon nehéz. "Aki kettesért küzd, annak nagy kő eshet le a szívéről, mert a 25% nagyon könnyen összejön, viszont akinek ötös a cél, azt rendesen megizzasztotta" - számolt be egy másik diák. Azt is írták, hogy többen hamarabb beadták a feladatlapot, mert nem tudták megcsinálni.

Az előző évekhez képest

"Ennyire eltérő jellegű, összetett feladatot nem láttam még az érettségiben, pedig egy jó pár feladatsoron túl vagyok" - írta egy vizsgázó az érettségi második feladatsoráról, hozzátéve: "csak miután mindhármat megcsináltam, azután tudtam több perc pontszámolgatás után dönteni arról, hogy melyiket húzzam át. Ez eddig rám nem volt jellemző, általában mire elkezdem a harmadik feladatot olvasni, már tudom, melyiket passzoljam".

Összességében a tavalyit sokkal könnyebbnek gondolták, valaki azt is írta: "sajnos a magyarhoz hasonlóan itt is rossz szájízzel távoztunk".

2019-es matekérettségi: feladatsorok és megoldások itt!

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.