szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Április 26-án tüntetnek a diákok a 2020-as felvételi feltételek visszavonásáért, szerintük ugyanis az „átgondolatlan nyelvvizsga-törvény több tízezer diáktól veszi el a továbbtanulás lehetőségét”.

„A nyelvoktatás fejlesztése helyett olyan körülmények között várják el a kötelező nyelvvizsgát, amiben folyamatos a tanárhiány, és országosan a tavaly felvettek fele nem tudta volna teljesíteni ezt az elvárást” – írják a diáktüntetés Facebook-oldalán, hozzátéve: a túlterheltség is problémát okoz, ahogy az is, hogy a képességfejlesztés helyett „csak a folyamatos magolásról szól az iskola”.

„Mi a célunk? A felvételihez kötelező nyelvvizsga bevezetésének elhalasztása addig, amíg az ország minden iskolájában elérhetővé nem teszik a minőségi nyelvoktatást! A felesleges túlterhelés csökkentése, magolás helyett a való életre készítsen fel az iskola! Az oktatási rendszer kiszámíthatóvá tétele, élhető jövő a diákoknak!” – sorolják a követeléseiket.

A demonstráció április 26-án, pénteken 16 órakor kezdődik a Parlament előtt, a megmozduláson a Pedagógusok Szakszervezete is részt vesz.

Vonják vissza a kötelező nyelvvizsgáról szóló felvételi szabályt: ezt kéri a PSZ

A nyelvvizsga-követelmény eltörlését kéri a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), amely úgy látja, a 2020-tól érvényes felvételi feltétel miatt sokkal kevesebben jutnak majd be pedagógusképzésre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!