szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány pontot kaptok a középszintű magyarérettségin a helyesírásért és az írásképért? Összesen hány pontot szerezhettek az írásbeli vizsgán?

A középszintű magyarérettségi első részére összesen 50 pontot kaphattok: a szövegértési feladatsor megoldására maximum 40, a szövegalkotásra 10 pont jár.

A második, műértelmező szövegalkotás részben a tartalmi minőségre maximum 25, a nyelvi minőségre 15 pontot kaphattok (szövegszerkezet: 5 pont, nyelvi igényesség, stílus, nyelvhelyesség: 10 pont).

A helyesírásra 8, az írásképre 2 pont jár - olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.