szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Május 7-én, reggel nyolckor kezdődik a matekérettségi. Kellene némi segítség a felkészüléshez? Mutatunk néhány feladatsort, appot és online kurzust.

Próbaérettségi közép- és emelt szinten

A Studium Generale (SG), a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője minden év elején próbaérettségit szervez matematikából, történelemből és elméleti gazdaságtanból. Az SG oldalán évekre visszamenőleg találtok közép- és emelt szintű próbaérettségi feladatsorokat, amelyekkel kideríthetitek, hány pontot szereznétek, ha ma lenne az írásbeli vizsga.

Online kurzusok

Ha emelt szintű matekérettségire jelentkeztetek, ezt a kurzust nektek ajánljuk: az emelt szintű szóbeli tételeket nézhetitek át 26 leckén keresztül. Ha kérdésetek lenne, akkor az oktató szívesen válaszol az általános és kurzushoz kapcsolódó kérdéseitekre is. Ha szeretnétek gyakorolni az utolsó hónapban, a kurzus áráról és a részletekről bővebben itt olvashattok.

Itt vannak az emelt szintű matematikaérettségi 2019-es tételei

Nyilvánosságra hozta a 2019-es emelt szintű matematikaérettségi szóbeli vizsgájának témaköreit az Oktatási Hivatal.

Ha a középszintű matekérettségin a négyes vagy az ötös a cél, ezt a harmincrészes videós sorozatot ajánljuk (az áráról és a részletekről itt találtok bővebb infót). Ebben a videósorozatban tíz részen keresztül (a részek kb. 25-30 percesek) gyakorolhatjátok a 2-3 pontos érettségi feladatokat, amelyeknek a megoldása elegendő lehet ahhoz, hogy meglegyen a kettes. Azoknak pedig, akik a hármast -négyest találják reális célnak, ezt az online kurzust ajánljuk.

Feladatok témakörök alapján

Ha tudjátok, hogy milyen témakörökkel vannak problémáitok, érdemes ez alapján haladni a gyakorlással. Ismét a Studium Generale oldalát ajánljuk, ahol az előző évek közép- és emelt szintű érettségi feladatsoraiból válogatták ki a különböző témakörökhöz tartozókat.

App a felkészüléshez

Az elmúlt időszakban számos appot ajánlottunk, amely segíthet az érettségire készülésben – ezek egyike a MatematicA + történelem, magyar, kémia, biológia, amely az előző évek feladatsorait tartalmazza évenkénti és tartalom szerinti bontásban, de akár vegyes feladatsorokat is kérhettek, és buszon, villamoson, metrón, vonaton ülve is gyakorolhattok. A „javítókulcs” ikonra kattintva természetesen a megoldásokat is megnézhetitek.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.