szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha ti is keresztféléves felvételin jelentkeztetek egyetemre vagy főiskolára, akkor számotokra is fontos határidő jár le holnap, amire érdemes figyelni.

A jelentkezési sorrend a jelentkezési határidő lejártát követően kizárólag egy alkalommal módosítható, legkésőbb 2019. január 10-ig, azaz holnapig.

Mikor érdemes sorrendet módosítani?

Fontos a jó sorrend, hiszen a jelentkezési határidő után új képzés megjelölésére nincs lehetőségetek, viszont a jelentkezés leadása után még lesz lehetőségetek egyszeri sorrendmódosításra (legkésőbb 2019. július 10-ig).

Ha a jelentkezés leadása után már biztosak vagytok abban, hogy nem sikerül bekerülni az első helyen megjelölt szakra (például mert nem mentek el az alkalmassági vizsgára), nincs értelme sorrendet módosítani, hiszen az a képzés gyakorlatilag kiesik a versenyből.

Ugyanígy nincs értelme a sorrendmódosításnak akkor sem, ha meggondoltátok magatokat a jelentkezés benyújtása óta, és már nem szeretnétek valamelyik megjelölt képzésre bejutni, ezért hátrébb helyeznétek. Ilyen esetben előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását – kizárását – választani. Hiszen ez nem számít sorrendmódosításnak, arra ettől függetlenül van lehetőségetek. Azonban ha ezt választjátok, fontos, hogy a törölt jelentkezési hely újbóli aktiválására, visszaállítására később nincs lehetőségetek és újat sem jelölhettek meg helyette.

Ez a felvételi egyik legfontosabb döntése: ezért lényeges a jó sorrend

Milyen szerepet játszik a 2019-es felvételin az a szaksorrend, amit meghatároztok a jelentkezéskor? Minden fontos infó a jelentkezési sorrendről.