szerző:
Eduline

Hiába fellebbeztek az érettségi eredményei ellen a kozárvári mezőgazdasági középiskola diákjai, még mindig százszázalékos a bukási arány az oktatási intézményben.

A középiskolának összesen harminc érettségiző diákja volt ebben a tanévben, de egyikőjük sem tudott átmenni a vizsgán – írja a paprikaradio.ro. Anca Hodorogea, Kolozs megye tanfelügyelője hétfőn jelentette be, hogy a romániai középiskolai oktatás minőségéért felelős ügynökséggel együtt felülvizsgálják azoknak az intézményeknek az akkreditációját, ahol egyetlen diáknak sem sikerült az érettségije. Hány iskolában volt teljes bukás az érettségi? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

Több mint nyolcvanezer végzős diák nyújtott be panaszt az érettségi eredményei miatt, a tanulók fele ugyanis megbukott az írásbeli vizsgákon, mindössze negyedük felvételizhet egyetemre vagy főiskolára.

Több mint nyolcvanezren fellebbeztek az eredmények ellen Romániában - itthon nincs baj
©

A lesújtó eredmény egyik oka, hogy a román oktatási minisztérium az idén drákói szigort alkalmazva szervezte meg az érettségit. Zéró toleranciát hirdettek a csalók, a puskázók számára, és számos iskolában kamerákat helyeztek el a vizsgatermekben. Az idén több mint hatszáz, csaláson ért diákot küldtek el a vizsgákról, kétszer többet, mint tavaly. Rekordot döntöttek Romániában a puskázó diákok - összefoglalónkat itt olvashatod el.

Egyes tanárok szerint a tételek túl nehezek voltak, más oktatók azonban nem osztják ezt a véleményt, szerintük nem lett volna szabad ilyen magas arányban elbukniuk a diákoknak, hiszen a tételek részei voltak a középiskolás tananyagnak.

eduline