szerző:
Eduline

Több száz méteres sor áll a 11. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításnak helyet adó Papp László Budapest Sportaréna főbejáratánál - a hangosbemondó tájékoztatása szerint az épület megtelt.

Az aréna előtt hatalmas tumultus alakult ki, a várakozók sora egészen a Stadionok metróbejáratig tart. Az Eduline-nak nyilatkozó diákok azt mondták, már több mint egy órája várakoznak, ugyanis a biztonsági őrök csak akkor engednek be egy kisebb csoportot, ha többen kilépnek az épületből.

Az Educatio oktatási kiállításra negyvenezer látogatót várnak. A rendezvényen több mint negyven hazai és harmincöt külföldi egyetem, valamint több tucanyi szakiskola és nyelviskola mutatkozik be - már délelőtt fél tízkor, a hivatalos megnyitó előtt fél órával is óriási volt a tömeg. A diákok intézményi tájékoztatókon, próbanyelvvizsgákon és játékokon vehetnek részt, a tanárok pedig közoktatási témájú előadásokat hallgathatnak meg, a délelőtt beszédet mondott többek között Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, valamint Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal új elnöke.  

eduline