Közoktatás Tóth Alexandra

Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok?

Elolvasom

Aggodalom a családért és a barátokért, bezártság, elszigeteltség – többek között ilyen érzésekkel fordulnak diákok az Eduline által megkérdezett szakpszichológushoz. A kisebb-nagyobb megszakításokkal lassan egy éve otthon tanuló középiskolások és egyetemisták egy részénél a koronavírus-járvány által kiváltott stressz hangulatingadozást, szorongást, fásultságot, kimerültséget, alvási problémákat is okozhat.

Közoktatás Szabó Fruzsina

Valóra vált a kerekesszékes diáklány álma

Elolvasom

Több százan tapsoltak állva a halásztelki középiskola szalagavatóján annak a 20 éves diáknak, akinek október elején a Facebookon kerestek és találtak táncpartnert ismerősei. Sumits Niki álmát két BKV-sofőr, 13 ezer ember és két különleges tánccsoport váltotta valóra: a végzős középiskolás keringőzött. Kerekesszékkel.

Közoktatás Szabó Fruzsina

BKV-sofőr válthatja valóra a kerekesszékes diák álmát

Elolvasom

Egy önkénteskedő BKV-sofőr, 12 ezer ember és a Facebook kellett ahhoz, hogy egy 19 éves dunavarsányi diáklány megtalálja azt a fiút, akivel táncolni fog a szalagavatóján. Sumits Nikolett egészen keddig azt hitte, hogy az utolsó tanév legfontosabb napja számára a szalag feltűzésének pillanatában ér majd véget, az iskolában legalábbis mindenki azt gondolta, hogy ő nem vehet részt a közös táncban - a végzős középiskolás ugyanis kerekesszékes.

1 2