Felsőoktatás Eduline

Videó: így néz ki négydimenziós képeken az emberi test - belülről

Elolvasom

Négydimenziós - időben is változó térhatású képet adó - testszkennert fejlesztettek ki magyar kutatók; a világszabadalommal védett találmánnyal készült felvételek iránt a legnagyobb amerikai egyetemek érdeklődnek, és hamarosan Magyarországon is beépülhet az egyetemi anatómiaoktatásba - hangzott el egy szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Felsőoktatás Eduline

Mit ér az orvosi és az egészségügyi diploma?

Elolvasom

Évek óta jelentős a hiány orvosokból és egészségügyi szakemberekből a munkaerőpiacon. Kérdés azonban, hogy a hosszú évekig tartó tanulás után a frissdiplomások megkapják-e álmaik munkáját és fizetését – és ha nem, elhagyják-e a pályát, vagy esetleg külföldön próbálnak szerencsét.

Felsőoktatás Eduline

Sok pénzt hoz az egyetemeknek az idegen nyelvű képzés

Elolvasom

Növeli az egyetem szakmai tekintélyét, de anyagi szempontból is előnyös idegen nyelven oktatni - írta pénteken a Délmagyarország, mérleget készítve arról, mit jelent az, hogy Szegeden orvostan-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók tanulhatnak angolul, a medikusok pedig németül is.

Felsőoktatás Edupress

90 ezres fizetésért nem maradnak itthon a kezdő orvosok

Elolvasom

A röghöz kötő rendelet eltörlése ellenére csak 377 gyakornok orvos jelentkezett a kórházak által meghirdetett 665 orvosgyakornoki álláshelyre - olvasható a Népszabadságban. Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnöke szerint egyetlen intézkedés kevés a fiatal orvosok megtartására, így a rezidensek fele valószínűleg a határon túl kezdi meg pályáját.

Közoktatás Eduline

Nukleáris medicina a Kapcsolat Napján

Elolvasom

A tüdőrák új kezelési lehetőségei, macedón együttműködés a nukleáris medicina terén, új típusú kooperáció a belgyógyász-angiológus-kardiológus-neurológus között, – többek között ezeket, és számos további izgalmas témát, újdonságot vitattak meg a szakemberek a Kapcsolat Napján.

Közoktatás Eduline

90 éves a debreceni orvosképzés

Elolvasom

Ötszáz vendéget, köztük az egyetem itthon és külföldön dolgozó egykori hallgatóit várja a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) szombaton, a kapcsolat napján, amelynek központi témája ezúttal a 90 éves debreceni orvosképzés – közölte Paragh György egyetemi tanár, a DEOEC elnöke a programokat megnyitó sajtótájékoztatón.

Közoktatás Edupress

Németországban képez orvosokat a Semmelweis Egyetem

Elolvasom

A Semmelweis Egyetem (SE) Hamburgban, az egyik közkórházzal együttműködésben indít orvosképzést német hallgatóknak Asklepios Medical School néven, ahol hamarosan negyven medikus kezdheti meg tanulmányait. A német vezető egészségügyi konszernnel indított képzés úttörő kezdeményezés Németországban, ahol a SE az első külföldi intézmény, amely megfelel az orvosképzés minőségi elvárásainak - írja a Népszabadság.

1 2 3