Közoktatás Eduline

A tanulócsoportok fennmaradását fenyegeti a magántanulói státusz megszüntetése

Elolvasom

A köznevelési törvény tavalyi módosítása megszüntette a magántanulói státuszt, és bevezette helyette az egyéni munkarendet, amelyet az Oktatási Hivataltól kérvényezhetnek a szülők. Azonban még mindig nagy a bizonytalanság abban, hogy kik és mi alapján remélhetik, hogy ezt a státuszt megkapják, ez pedig ellehetetleníti az alternatív, tanulócsoportos iskolák működését – írja az Index.

Közoktatás Eduline

Kiből lehet magántanuló?

Elolvasom

Kiből lehet magántanuló? Hogyan és ki kérvényezheti a diákok magántanulói státuszát? Kell-e órákra járni? Minden tantárgyból kell vizsgázni? Mindent összegyűjtöttünk.

Közoktatás Eduline

Kiből lehet magántanuló?

Elolvasom

Az iskolaigazgató vagy a szülő dönti el, lehet-e magántanuló egy diák? Részt vehetnek-e a magántanulók a délutáni foglakozásokon? A legfontosabb tudnivalók.

Felsőoktatás Eduline

Ki lehet magántanuló?

Elolvasom

Hogyan lehet valakiből magántanuló? Kell-e órákra járni? Minden tantárgyból kell vizsgázni? Kaphatnak-e a szülők családi pótlékot a magántanulók után? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.

Közoktatás Edupress

A magántanulók harmada nem végzi el a kijelölt osztályt

Elolvasom

Míg a roma diákok 1,54, addig a nem roma tanulók csupán 0,4 százaléka tanul magántanulóként - derül ki az Oktatási Hivatal Integrációs oktatáspolitika hatásvizsgálata című kutatásából. A jelentés szerint az említett formában tanuló nebulók alig harmada végzi el azt az osztályt, ahová beiratkozott - írja a Magyar Nemzet.